Top

Verlichtingsprojecten

Zie je graag een voorbeeld van wat we met licht kunnen doen? Bekijk hier enkele van onze realisaties. Misschien wil jij ook zo'n gezellige living, of zo'n aangenaam verlichte werkplek?

De schoonheid van het imperfecte

Warme en ruwe materialen zetten de toon in dit door MicaConcept verbouwde rijhuis. Light Unit zorgde voor sfeervolle verlichting met armaturen die qua vormgeving perfect passen in deze wat brutere look.

Bekijk project
De Silo: beschermd monument met strakke verlichting

Oorspronkelijk was er een graanverwerkend bedrijf gevestigd, nu zetelen er een productiehuis en een uitgeverij in de Silo in Leuven. Light Unit verzorgde met veel plezier de verlichting voor productiehuis De Chinezen.

Bekijk project
Klassiek herenhuis met eigentijdse verlichting

Dit herenhuis in Leuven is een van de paradepaardjes van MicaConcept, een bedrijf dat woningen kwalitatief verbouwt en verkoopt. Light Unit zorgde ervoor dat de verlichting naadloos aansluit bij het eigentijdse en warme cachet van het interieur. Een woondroom…

Bekijk project
Functioneel sprookjeslicht in optiek De Pauw

Bij de verbouwing van optiek De Pauw koos de interieurarchitecte voor een sneeuwwit interieur met berkenstammen. Onze lichtadviseur zorgde voor het nodige functionele licht en voegde een vrouwelijke toets toe aan het geheel met enkele bijzondere armaturen.

Bekijk project
Appartement met zicht op de Dijle

Een gelijkvloers appartement met grote raampartijen en uitzicht op de Dijle… Daar wist onze licht- en interieuradviseur wel raad mee! Zij stemde de verlichting, meubels en woonaccessoires af op de natuurlijke omgeving!

Bekijk project
De Witte Duif: herenkledij in de spotlights

Bij de Witte Duif staat de verlichting volledig in dienst van een optimale winkelbeleving. Daarbij is de hoofdrol weggelegd voor het product: de kwaliteitsvolle herenkledij.

Bekijk project
Speelse lijnen in een moderne woning

De moderne woning van familie V. is coherent ingericht met rechte vormen. De lichtlijnen zijn speels opgesteld en zorgen zo voor dynamiek in het strakke interieur.

Bekijk project
THINK Bar

Toen de eigenaars samen met hun interieurarchitecte naar Light Unit kwamen voor lichtadvies was sfeer hun enige vereiste. De lichtadviseurs werden zelfs aangemoedigd om hun creativiteit te botvieren. Benieuwd naar het resultaat?

Bekijk project
Minimalistische woning met kunstobjecten

In een woning waar kunst de hoofdrol speelt mag de verlichting subtiel zijn en moet ze lichttechnisch van een zeer goede kwaliteit zijn. Deze eisen stemmen gelukkig helemaal overeen met de smaak van mijnheer en mevrouw V., die houden van een minimalistisch interieur.

Bekijk project
Praktijk 330

Bij Praktijk 330 kun je terecht voor chiropraxie, kinesitherapie, diëtiek, pilates en Life&Work Coaching. Met een minimum aan armaturen wordt de praktijk voorzien van energiezuinige, functionele verlichting.

Bekijk project
Het gouden randje

Een warm accent. Dat had het strakke interieur van de familie D. nodig. Met goudkleurige verlichting bracht de lichtadviseur de nodige portie gezelligheid in huis.

Bekijk project
Apotheek Kerre

Het is altijd fijn om voor je buren te werken. Apotheek Kerre bevindt zich op de Naamsesteenweg, naast Light Unit. De lichtadviseur kreeg carte blanche van de uitbaters en heeft hen niet teleurgesteld.

Bekijk project
Droomwoning met strakke, speelse verlichting

Meneer en mevrouw T. renoveerden hun huis en maakten er hun droomwoning van. De verlichting is strak, met een speels accent. Net als het interieur.

Bekijk project
Modern appartement met subtiele verlichting

De ondersteunende verlichting doet geen afbreuk aan het magistrale uitzicht op de pier en zeedijk.

Bekijk project
Gezellig tafelen in de keuken

Met een ronde tafel en bijpassende hanglamp werd de keuken van meneer en mevrouw K. ook een gezellige eetplek, waar gasten gemakkelijk kunnen bijschuiven.

Bekijk project
De charme van een landelijke woning

De woning van de familie S. is landelijk, een stijl die absoluut moest bewaard blijven bij het inrichten met licht.

Bekijk project
Trendy kantoorverlichting

In een kantoor heb je flexibele verlichting nodig, die kan aangepast worden aan de noden van de verschillende gebruikers ervan. Dit project bewijst dat dimbare kantoorverlichting niet saai hoeft te zijn.

Bekijk project
Karaktervolle woning met unieke verlichting

Meneer en mevrouw V. wilden graag functionele, gezellige verlichting. Maar in hun woning vol antiquiteiten was een knappe eyecatcher ook wel op zijn plaats.

Bekijk project
Organische vormen in een modern interieur

In de eetkamer en de tuin wilde de familie M. graag enkele mooie, organische eye-catchers. Het resultaat is bijzonder sfeervol.

Bekijk project
Functioneel ‘meets’ feeëriek in ontmoetingscentrum Heerlijckyt

De Heerlijckyt is een ontmoetingscentrum waar organisaties of particulieren hun event kunnen laten doorgaan. De rustieke locatie – landgoed met kasteel en tuinen – werd op functionele, doch feeërieke wijze verlicht.

Bekijk project
Subtiele verlichting in stijlvolle showroom

De verlichting in het Ramenhuis is onopvallend, maar uiterst functioneel en stijlvol.

Bekijk project
Het vakantiegevoel bij ViaVia

Met speelse hanglampen werd het interieur van ViaVia Leuven omgetoverd tot een gezellige eetplek.

Bekijk project
Moderne woning met speelse, ecologische verlichting

Familie B. vindt ecologische verlichting belangrijk. Daarom kozen ze voor verlichting met spaarlampen of ledverlichting. Mevrouw B., architecte, gaf de lichtadviseur de vrijheid om een wat gewaagder voorstel te doen.

Bekijk project
Altijd Mooi

Altijd Mooi wil vrouwen met borstkanker bijstaan in hun zoektocht naar gepaste lingerie, een mooie pruik en andere benodigdheden. Dit doen ze graag in een warme, vertrouwelijke sfeer. Light Unit droeg haar steentje bij met gepaste verlichting.

Bekijk project
Strakke nieuwbouwwoning met een speelse noot

Het interieur van familie V. is het bewijs dat een minimalistische stijl niet saai hoeft te zijn. De verlichting sluit mooi aan op het strakke interieur en daagt uit met een speelse toets.

Bekijk project
Buitenverblijf in strak landelijke stijl met knappe designverlichting

Een woning aan zee, met een thuiskantoor en een prachtige eetkamer. Neem een kijkje en ontdek hoe Light Unit deze landelijke woning verlicht met knappe designlampen.

Bekijk project
Steakhouse met stijlvolle verlichting

Het houten plafond zet echt de toon in het sfeervolle interieur van Steakhouse Bistec. De balken met bestaande circuits werden van een rail-systeem voorzien waarmee er op een flexibele manier met licht gespeeld kan worden.

Bekijk project
Landelijke romantiek

Gezelligheid was een topprioriteit voor meneer en mevrouw D. Lees verder en ontdek hoe Light Unit het warme karakter van hun woning tot leven liet komen.

Bekijk project
Huisartsenpraktijk met trendy designverlichting

Onze lichtadviseur mocht zijn creativiteit botvieren. Hij maakte van Huisartsenpraktijk Heiberg een mooie, prettige plek voor zowel de dokters als de patiënten.

Bekijk project
Strak verlichte keuken

Hoe verlicht je je keuken optimaal, zonder dat de verlichtingstoestellen overheersen? Met ledprofielen!

Bekijk project
Stijlvolle optiek

Ronde vormen zijn de rode draad in optiek De Groeve. De wenteltrap diende de lichtadviseur tot inspiratie. Het resultaat? Een stijlvol verlichte winkel. Want het oog wil ook wat!

Bekijk project
Multifunctioneel licht in een multifunctionele ruimte

Hoe creëer je sfeerlicht, functioneel licht èn accentlicht, met slechts 2 lichtpunten in het midden van de ruimte?

Bekijk project